Kaip rinktis karjeros kelią?

Čia paskaitą „Mano vidinis mikrokosmosas renkantis karjeros kelią“ gimnazistams skaitė doc. dr. Ainius Lašas – Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto dekanas, dėstytojas, politologas, dirbęs Japonijos, Didžiosios Britanijos, JAV prestižiniuose universitetuose.

Lektorius atkreipė dėmesį, kad kai kurie žmonės jau nuo vaikystės žino, kokiu keliu nori eiti, tačiau, pasako jo, daugelis mūsų 12-oje klasėje dar ieško atsakymų – kokią karjerą pasirinkti?

Atrodo, kad sprendimas, ką studijuoti, formuos visą likusį gyvenimą, todėl natūraliai kyla begalė klausimų. Kaip atrasti kryptį tarp kelių skirtingų, bet patinkančių pasirinkimų? Koks ryšys tarp mano studijų ir būsimos karjeros? Kaip išvengti klaidų ir kas nutiks, jei pasirinkimas netenkins? Šie klausimai gali sukelti nerimą, bet vidinis mikrokosmosas – mūsų vertybės, interesai, troškimai – dažnai pateikia atsakymus, kuriuos lengviau atrasti, nei gali atrodyti.

Kartu su gimnazistais A. Lašas pabandė ne tik pažvelgti į šį procesą, bet ir suprasti, kaip vidiniai pasirinkimai veda mus tinkama kryptimi.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mėnesio veiklos planas
  • 1,2% parama
Naujienų archyvas