Apsilankyta Klaipėdos valstybinės kolegijos Technologijų fakultete

Jame rengiami automobilių transporto, mechanikos, elektros ir automatikos, informatikos, statybos inžinieriai, taip pat informatikai, skaitmeninės geodezijos specialistai, maisto technologai ir dietistai.

Darbėnų gimnazistus pasitiko bei po laboratorijas lydėjo KVK studijų organizatorė Giedrė Šimaitytė ir Technologijų fakulteto prodekanė Sigutė Savickienė.

Su tuo, ko išmokstama transporto inžinerijos krypties praktinio mokymo ir taikomųjų tyrimų centro laboratorijose, supažindino dėstytojas Saulius Grinkevičius, elektros įrenginių montavimo ir energetinio efektyvumo tyrimų laboratorijos paslaptis atskleidė Inžinerijos ir informatikos katedros vedėja Daiva Stanelytė, kas vyksta mechatronikos laboratorijoje pasakojo dėstytoja Valda Šneiderienė.

Aplinkos ir statybos inžinerijos katedros vedėja Dainora Jankauskienė ir dėstytojas Mantas Anužis plačiai pristatė šios katedros studijų programas. Pristatymą paįvairino klausimai, susiję su statybos inžinerija bei skaitmenine geodezija: moksleiviai turėjo progos pademonstruoti savo žinias, o pirmieji, teisingai atsakę į klausimus, buvo įvertinti prizais.

Bene didžiausio susidomėjimo sulaukė apsilankymas multimedijos technologijų laboratorijoje. Dėstytojo Gintaro Kučinsko vadovaujami gimnazistai turėjo progos pasinerti į virtualią realybę. O chemijos laboratorijoje iš dėstytojo Giedriaus šilo bei prodekanės S. Savickienės moksleiviai sužinojo, kokius tyrimus atlieka ir kur jų rezultatus panaudoja būsimieji maisto technologai bei dietistai.

Autorius:
Livija Grajauskienė, karjeros specialistė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mėnesio veiklos planas
  • 1,2% parama
Naujienų archyvas