Moksleiviai supažindinti su seniūnijos veikla ir seniūno darbu

Į dešimt metų Lietuvos neformaliojo švietimo agentūros organizuojamos iniciatyvos kvietimą pasitelkus mokinių tėvus/globėjus, suteikti mokiniams profesinio veiklinimo paslaugas, ugdyti jų karjeros kompetencijas, supažindinti su artimųjų profesijomis ir fizinėmis jų darbo vietomis atsiliepė Darbėnų seniūnijos seniūnas Alvydas Poškys.

Seniūnas, kurio sūnūs Domantas ir Vytautas mokosi Darbėnų gimnazijos IGa ir 6a klasėse, pakvietė mokinius gegužės 23 ir 29 dienomis apsilankyti Darbėnų seniūnijoje. Moksleiviams A. Poškys pasakojo apie didžiausios pagal užimamą plotą Kretingos rajono seniūnijos istoriją, supažindino su pačios seniūnijos veikla, papasakojo, kiek ir kokių etatų joje esama, kuo rūpinasi seniūnijos darbuotojai kiekvieną darbo dieną.

Moksleiviai taip pat sužinojo, kad seniūno krėslas, kurį susitikimo metu A. Poškys užleido 6a klasės seniūnui Žygimantui Poškiui, kitaip, nei karalių sostas, nėra paveldimas. Sužinojo, kad seniūnas nėra renkamas, kaip Prezidentas ar rajono meras,– kandidatas juo tapti privalo turėti atitinkamą išsilavinimą ir išlaikyti sudėtingą trijų etapų egzaminą.

IGa klasės mokiniams seniūnas plačiau papasakojo apie savo išsilavinimą bei kokiose pareigose dirbo prieš laimėdamas trijų etapų konkursą ir tapęs Darbėnų seniūnijos seniūnu, kokia yra seniūnijos ir jos vadovo darbo diena, su kokiais iššūkiais tenka susidurti, kokių būdo bruožų bei kokios patirties reikia norint tapti seniūnu ar dirbti seniūnijoje. Gimnazistus maloniai sutiko ir seniūno pavaduotoja Bernadeta Litvinienė, specialistės Aldona Kairienė, Rima Ridikienė bei Asta Kairienė, trumpai pristačiusios jų kuruojamas sritis ir išvardinusios, kokias studijas jos yra baigusios, kokias profesijas įgijusios, kad galėtų kandidatuoti ir dirbti seniūnijos specialistėmis.

Ir šeštokai, ir IGa klasės mokiniai apžiūrėjo specialistų kabinetus, erdvę, kurioje yra ir seniūnijos gautų apdovanojimų ekspozicija. Taip pat mokiniams buvo priminta, jog jie ir jų bičiuliai pirmadieniais nuo 13.00 iki 18.00 yra laukiami pirmame seniūnijos pastato aukšte įsikūrusioje jaunimo erdvėje, kur galima ir pabendrauti, ir žaisti įvarius žaidimus – pavyzdžiui stalo tenisą. 

Autorius:
Livija Grajauskienė, karjeros specialistė

Nepamirškite padėkoti autoriui