Abėcėlės ir Knygos šventė

  • Paskelbta: 2024-04-22
  • Kategorija: Renginiai

Kiekvieną balandžio mėnesį – tuomet, kai gimė garsusis pasakininkas Hansas Christianas Andersenas, – visame pasaulyje švenčiama Tarptautinė vaikų knygos diena, suvienijanti visus pasaulio vaikų literatūros skaitytojus. Ši diena minima nuo 1967 m. ir kasmet kviečia švęsti skaitymo malonumą.

Mūsų gimnazijoje Tarptautinę knygos ir abėcėlės šventę švęsti jau tapo tradicija. Ją minime aktų salėje kartu su pirmokų tėveliais ir visais pradinių klasių mokiniais. Šiemet savo šventę organizavome balandžio 17 dieną. Gimnazijoje visas balandžio mėnuo skirtas skaitymui, susipažinimui su biblioteka, knygomis. Pirmokai, išmokę abėcėlę ir įveikę skaitymo sunkumus, prisistatė parodydami meninę programėlę (mokytojos Aurelija Laureckienė, Dalia Raišienė, šokio mokytoja Ona Narmontienė). Į svečius pas mokinius buvo atvykęs paršiukas Nafnafas, kuris džiaugėsi vaikų pasirodymais. Nafnafas tikrino, kaip mokiniai yra išmokę abėcėlę, kokias žino pasakas. Vėliau pagelbėjo bibliotekos vedėjai Ambrozinai Burbienei išdalinti padėkas ir dovanėles aktyviausiems bibliotekos skaitytojams. Šiemet aktyviausi buvo ketvirtokai. Per mokslo metus perskaitė 170 knygų. Net 35 knygas perskaitė jų klasės mokinė Elinga Jablonskytė. Galime pasidžiaugti ir savo pirmokais, kurie perskaitė net 151 knygą. Šventę vainikavo pradinių klasių mokinių ansamblis (mokytoja Birutė Jašinskienė) atlikdamas daineles, kurioms pritarė salėje sėdintys mokiniai.

Vaikų knygos, literatūra – tai nuostabus tiltas į stebuklingą vaizduotės ir fantazijos pasaulį, tad skaitykime mažiesiems kartu ir mokykime juos mylėti knygas! „Ant sparnų istorijos keliauja./Trokšdamos išgirsti džiaugsmingą tavo širdies plakimą.“ Taip išplėtoja šių metų Vaikų Knygos šventės temą japonų poetė Eiko Kadano.

Autorius:
Ambrozina Burbienė

Nuotraukos:
Dalia Raišienė, Ingrida Grikšienė, Ona Narmontienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos