Atsakingas Aš, atsakingas Tu, atsakingi MES kartu!

  • Paskelbta: 2023-09-19
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. rugsėjo 7 d. Darbėnų gimnazijos bendruomenė naujus mokslo metus pradėjo Saviugdos diena prie Baltijos jūros. Įvairiomis veiklomis įprasmino – pakartojo ir aptarė – gimnazijoje ugdomas vertybes, tokias kaip savanorystė, atsakomybė, pilietiškumas, kūrybiškumas, savarankiškumas, kritinis mąstymas, draugystė, pagarba, pagalba, darbas ir kt.

Džiugu buvo stebėti, kai visi 5–8, I–-IVG klasių mokiniai vieningai ir įkvėpti atsakingo požiūrio leidosi rinkti šiukšlių Baltijos jūros pajūryje (mokiniai surinko daugiau kaip 20 maišų). Rinkdami šiukšles skatinome vieni kitų pastabumą, svarstėme, kodėl šiukšlių pajūryje vis dar tiek daug... Liūdna, nes šiukšles paliekame mes patys, AŠ, TU, keliautojai, atvykę pasigrožėti jūra ar tiesiog atsitiktinis praeivis...

Nuoširdžiai džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos mokiniai vis labiau tampa atsakingais vartotojais, suprantančiais, kad aplinką turime saugoti ir prižiūrėti nuolat, rodyti pavyzdį kitiems ir visada pakelti šiukšlę, atsakingai rinktis prekę, pakuotę, skatinti vieni kitus sveikai maitintis ir būti fiziškai aktyvius.

Gamtosauginis komitetas

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos