SUGRĮŽUS IŠ VILNIAUS KNYGŲ MUGĖS 2024 „PASAULIU NETIKIU, PASAKA TIKIU“

Vilniaus knygų mugė - didžiausia knygų mugė Baltijos šalyse, ypač ryškus kultūros įvykis Lietuvoje. Skaitymą populiarinantis ir jį švenčiantis renginys kasmet į susitikimus su rašytojais, knygų pristatymus, diskusijas, koncertus, parodas, kūrybinius užsiėmimus ir kitas kultūrines veiklas sukviečia lankytojus iš visos Lietuvos.

Vasario 22 dieną mūsų gimnazijos 5-8 ir I-IIG klasių mokiniai ir mokytojai išskubėjo į Vilniaus knygų mugę. Knygų mylėtojams ši išvyka labai laukta – knygos, rašytojai, leidyklos, naujienos, susitikimai palieka neišdildomų įspūdžių. Dar kartą įsitikinome, jog mugė yra orientuota į skaitytoją, kuriam rūpi knygos ir kultūriniai renginiai, diskusijos ir naujos pažintys, autoriai ir naujos, spalvotos, kvepiančios dažais knygos, niekada nepakeisiančios mirgančio telefono ekrano.

Mugėje lankėmės „bičiulių“ dieną, smagiame šurmulyje matėme ir žinomų rašytojų, ir įžymių visuomenės veikėjų. Smagu, kad susitikome, pabendravome bei autografų parvežėme iš puikiai visiems pažįstamų kūrėjų - rašytojo Tomo Dirgėlos, rašytojo ir knygų iliustruotojo Kęstučio Kasparavičiaus bei rašytojo ir gamtininko Salemono Paltanavičiaus.

Grįžome iš šios kelionės praturtėję ne tik dvasiškai, bet ir pasipildę savo bibliotekas naujomis, ką tik iš spaustuvės atvežtomis knygomis.

Autorius:
Ambrozina Burbienė

Nuotraukos:
Ona Narmontienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos