Europos statistikos konkurso nacionalinio etapo trečioji vieta atiteko Kretingos rajono Darbėnų gimnazijos komandai „DARBA“

Susumavus abiejų Europos statistikos konkurso nacionalinio etapo užduočių (testų ir pristatymo) rezultatus, jaunesniųjų mokinių kategorijoje trečioji vieta atiteko Kretingos rajono Darbėnų gimnazijos komandai „DARBA“, kuri Valstybės duomenų agentūros vertinimo komisijos sprendimu buvo išrinkta ir kaip kūrybiškiausia komanda.

Komanda „DARBA“ – dešimtokai Jonas Jagminas , Adrija Kubiliūtė, Samanta Lenkevičiūtė ir mokytoja Vilma Preibienė.

Šiemet jau tradicija tapusiu konkursu susidomėjo rekordinis mokinių ir mokytojų skaičius – konkurse dalyvavo daugiau nei 80 komandų iš visos Lietuvos!

Komandos turėjo išspręsti 3 tipų testus (sausio mėn.): atlikti pagrindinių žinių testą, surasti statistinius rodiklius duomenų bazėje ir išanalizuoti Europos Sąjungos statistikos tarnybos (Eurostato) leidinį energetikos tema.

Po pirmo etapo komanda „DARBA“ pateko tarp 9 geriausių komandų jaunučių kategorijoje ir buvo pakviesta atlikti antrąją užduotį (vasario-kovo mėn.) – parengti pristatymą pasirinkta statistine tema. Komandos „DARBA“ tema – „Jaunimo švietimas: ką apie šalies jaunimą parodo švietimo rodikliai?". Komandų pristatymus vertino Valstybės duomenų agentūros vertinimo komisija ir visuomenė socialiniuose tinkluose.

Komanda dėkoja visiems, kas palaikė socialiniuose tinkluose.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos